Waarom top domeinnamen de komende jaren nog flink in waarde zullen stijgen. ( 3 redenen)

Zijn domeinnamen nog wel wat waard dan?….

Vroeg iemand laatst aan mij 😉

Als je op zoek bent naar een premium domeinnaam, is het goed om te weten dat de gemiddelde prijs de afgelopen 10 jaar flink is gestegen

In 2013 betaalde je nog zo’n $2.500 voor een premium .com domeinnaam, terwijl dat tegenwoordig gemiddeld tussen de $10.000 en $15.000 ligt. Dat komt omdat er steeds meer vraag is naar premium domeinnamen en omdat er steeds minder beschikbare namen zijn die kort, makkelijk te onthouden en relevant zijn voor bepaalde industrieën.

Van de Nederlands markt is er (voor zover ik weet ) geen data openbaar te vinden maar ik ben er zeker van dat in de procentuele stijging ongeveer hetzelfde is.

Komende 5 tot 10 jaar

Als domeinnamen believer ben ik er heilig van overtuigd dat top domeinnamen de komende vijf tot tien jaar flink in waarde zullen stijgen. In dit artikel ga ik mijn visie delen en drie redenen bespreken waarom ik denk dat dit zo is.

De vraag naar .nl domeinnamen in Nederland is de afgelopen jaren, mede door Corona sterk gegroeid. Voor bedrijven wordt het daardoor steeds moeilijker om online op te vallen en relevant te zijn


Bedrijven en particulieren zijn steeds vaker op zoek naar een pakkende en makkelijk te onthouden domeinnaam die hun online aanwezigheid kan versterken en ze kan helpen opvallen in hun vakgebied. Dit kan in mijn ogen niets anders betekenen dan dat de prijzen van .nl domeinnamen gaan stijgen.

Mede door Corona is nu vrijwel ieder bedrijf in Nederland zich online gaan roeren en dat betekent dat je nu als bedrijf een sterke online aanwezigheid nodig hebt om je potentiele klanten te bereiken.
Dit zorgt voor een toenemende vraag naar top domeinnamen en dit verhoogt uiteraard hun waarde.

Met een topdomein kunnen bedrijven hun merk versterken en zich direct onderscheiden van al hun concurrenten.

Ten slotte is de opkomst van lokale SEO een belangrijke factor in de waardestijging van .nl domeinnamen. Bedrijven die lokaal gevonden willen worden in zoekopdrachten en hebben daarom een relevante .nl domeinnaam nodig die aansluit bij hun activiteiten in Nederland. Dit betekent dat er steeds meer vraag is naar top domeinnamen die hoog scoren in lokale zoekopdrachten.

Wij van WC Eend…

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat top domeinnamen de komende vijf tot tien jaar flink in waarde zullen stijgen. Door de groeiende vraag naar deze domeinnamen, de digitale groei van bedrijven en de opkomst van lokale SEO zullen top domeinnamen steeds schaarser worden.

Plaats een reactie