Lokale domeinnaam

Wat is een lokale domeinnaam?

Een lokale domeinnaam is een domeinnaam die specifiek is gericht op een specifieke regio of stad. Het wordt vaak gebruikt door bedrijven of organisaties die zich richten op lokale klanten of die alleen actief zijn in een bepaalde regio.

Een voorbeeld van een lokale domeinnaam is tandartsleidschendam.nl waarbij de domeinnaam de plaatsnaam bevat en activiteit omschrijft.
Dit is handig voor het optimaliseren voor lokale zoekmachines en het aantrekken van potentiele klanten die online gericht aan het zoeken is.

Lokale domeinnamen worden vaak gebruikt in combinatie met andere marketingstrategieën om de lokale aanwezigheid van een bedrijf te versterken. Bijvoorbeeld door lokale zoekwoorden in uw inhoud te gebruiken, lokale vermeldingen en backlinks te krijgen.

Het gebruik van een lokale domeinnaam helpt ook bij het opbouwen van naamsbekendheid en vertrouwen bij lokale klanten. Het maakt het voor klanten gemakkelijker om je bedrijf te vinden en kan hen aanmoedigen om zaken met u te doen omdat ze weten dat u lokaal zaken doet

Lokale domeinnamen zijn niet minder of beter dan generieke domeinnamen. Het hangt helemaal af van het bedrijf en zijn bedrijfsdoelen.

Voor de bedrijven die een sterke lokale aanwezigheid willen opbouwen is een lokale domeinnaam een super interessante strategie!