Lokaal domineren met een topdomein uit je markt!

Wil jij lokaal domineren als ondernemer?

In het huidige digitale tijdperk wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om online goed zichtbaar en relevant te zijn. Een lokale domeinnaam kan jou hiermee een flink eind op weg helpen!

Hoe dit zit zal ik je hieronder uitleggen…

Want waarom is een lokale domeinnaam zoals relatietherapeutrotterdam.nl interessant
voor een relatietherapeut uit Rotterdam?

De grootste reden waarom mensen zoekmachines gebruiken, is om informatie te krijgen over (lokale) bedrijven. Feitelijk gezien worden de meeste zoekopdrachten uitsluitend om die reden gedaan.

De meest efficiënte strategie voor een bedrijf om direct onderscheidend te zijn van de concurrentie is de nummer 1 zoekterm in de markt te hebben als domeinnaam.

In het geval van relatietherapeutrotterdam.nl zijn er ruim 70 relatietherapeuten maar er is maar 1 domeinnaam relatietherapeutrotterdam.nl

Potentiële cliënten die online zoeken op de term “relatietherapeut Rotterdam” zullen deze domeinnaam direct herkennen en serieus nemen.

Precies wat een lokale domeinnaam zo waardevol maakt!

Met een lokale domeinnaam zet je jouw bedrijf online direct op de kaart. Met het “precies wat ik zoek” effect van een lokale domeinnaam geef je een potentiele klant of cliënt een goede reden om als eerste op jouw website te klikken.

Een tandarts die alleen in Den Haag actief is, heeft met tandartsdenhaag.nl goud in handen omdat deze domeinnaam direct geloofwaardigheid en vertrouwen creert bij potentiele clienten die in Den Haag wonen.

Gunstigere zoekmachine resultaten

Een Zoekmachine als Google houdt rekening met domeinnamen bij het rangschikken van websites.  Het hebben van een lokale domeinnaam kan bedrijven zeker helpen om hoger te scoren in de lokale zoekresultaten.  

Als iemand in Den Haag bijvoorbeeld zoekt naar een product of dienst die een bedrijf aanbiedt en het bedrijf heeft een lokale domeinnaam, kan Google die website ( mits deze voorzien is van kwalitatieve content) op die lokale zoekterm een hogere ranking geven dan een website die bijvoorbeeld tandarspraktijkjansen.nl heet. 

Maar let op: Dat je altijd gunstigere zoekmachine resultaten krijgt met een lokale domeinnaam is zeker geen keiharde garantie. Ook andere zaken hebben invloed op de ranking van een website. Bij goede en minder goede resultaten is nooit direct duidelijk wat de invloed ervan is geweest.

Vertrouwen

Het gebruik van een lokale domeinnaam geet lokale klanten het idee dat ze met een serieuze partij te maken hebben.  Klanten vertrouwen eerder bedrijven met een lokale domeinnaam, omdat het laat zien dat het bedrijf betrokken is bij de lokale gemeenschap en de lokale cultuur en taal begrijpt. 

Meer kliks naar de website

Lokale domeinnamen kunnen de doorklikratio’s (CTR) op de resultaten pagina’s van zoekmachines (SERP’s) verhogen.  Wanneer iemand met een zoekmachine naar een product of dienst zoekt, is de kans groter dat hij op een website met een lokale domeinnaam klikt, omdat deze relevanter lijkt voor zijn zoekopdracht.  Dit kan resulteren in meer verkeer naar de website en uiteindelijk ook meer omzet voor het bedrijf.

Relevant zijn in je markt

Een lokale domeinnaam biedt een aantal grote voordelen zoals: het vergroten van de lokale online zichtbaarheid, relevant zijn in de markt, het verbeteren van SEO, direct autoriteit uitstralen en direct meer vertrouwen ontvangen van lokale klanten, betere conversies op de website en het verkrijgen van meer kliks naar de website.

Plaats een reactie