De marketing voordelen van een top domeinnaam

De marketing voordelen van een top domeinnaam

Waarom vertegenwoordigd een top domeinnaam een veel
hogere marktwaarde dan een domeinnaam die je voor een
een paar euro kunt registreren?

Dit is een goede vraag die veel gevraagd wordt en in dit artikel hoop ik daar een goed inzicht in te geven.

Daarvoor heb ik hieronder de marketing voordelen van een top domeinnaam op een rijtje gezet….

1) Direct autoriteit uitstralen

Met een top domeinnaam straalt je bedrijf direct vertrouwen en autoriteit in de markt uit waardoor potentiële klanten meteen het vertrouwen krijgen dat jij een serieuze speler in de markt bent.

Een top domeinnaam geeft een kans om (online) leidend te worden in jouw markt.

Potentiële klanten die online research doen krijgen veel sneller een vertrouwd gevoel bij een bedrijf met een relevante top domeinnaam dan een bedrijf zonder relevante en/of een onprofessionele domeinnaam.

 

2)Online sterk merk

Met een top domeinnaam uit je markt investeer je direct in een online sterk merk. 

Je hoeft niemand meer uit te leggen waar jouw website voor staat of over gaat.

Met een top domeinnaam uit je markt ben je (online) direct onderscheidend t.o.v. al je concurrenten.

 

3) Meer kliks naar je website

Een top domeinnaam kan een bedrijf helpen om meer verkeer naar de website te krijgen. Een top domeinnaam is makkelijk te delen en eenvoudiger te onthouden en te delen dan een lange, verwarrende domeinnaam. 

Een pakkende, eenvoudig te onthouden en te spellen domeinnaam zorgt voor hogere conversies en meer terugkerende klanten naar de website.

Een relevante domeinnaam die autoriteit en vertrouwen uitstraalt genereert meer kliks naar de website dan een domeinnaam die niet relevant of onprofessioneel is.

Meer kwalitatieve kliks naar de website levert meer leads, verkopen en daardoor meer inkomsten voor het bedrijf op. 

4) Gunstigere Google resultaten

Google wilt de allerbeste zoekmachine ter wereld zijn en blijven en de meest relevante websites laat Google nu eenmaal hoger in de zoekmachines komen.

Bevat jouw top domeinnaam een belangrijk zoekwoord en je hebt net als je concurrenten gelijkwaardige kwalitatieve content op je website dan mag je zeker gunstigere zoekmachine resultaten verwachten.

Het is alleen geen keiharde garantie want soms hebben er andere zaken invloed op de ranking van een website waar je niet direct weet of invloed op hebt.

 

5) Slimme investering 

Een top domeinnaam kan zowel op de korte als op de lange termijn een waardevolle investering zijn.

Top domeinnamen zijn tot nu toe altijd in waarde gestegen.

Natuurlijk ook logisch…

Naarmate het internet drukker wordt, worden de top domeinnamen natuurlijk schaarser en daardoor neemt de waarde ervan toe. 

Sommige premium .com domeinnamen zijn de afgelopen jaren voor tientallen miljoenen dollars verkocht. En als we in Nederland en België kijken dan worden hier op dagelijkse basis domeinnamen voor honderden tot tienduizenden euro’s verkocht. 

Het kopen van een top domeinnaam kan dus een slimme investering zijn voor zowel particulieren als bedrijven 😉

 

6) Boost aan je online resultaten

Een top domeinnaam geeft je marketing inspanningen en daardoor ook je online resultaat een boost. Omdat top domeinen vaak korter zijn en een populair zoekwoord bevatten zijn ze ook eenvoudig te onthouden en makkelijk te spellen.

Hoe beter je domeinnaam aansluit bij je dienst, bedrijf of product des te groter de exponentiële invloed ervan op je online resultaat

Dit werkt door op al je marketing campagnes(!!)

Denk maar eens aan mond-tot-mond marketing, wanneer klanten eenvoudig je domein onthouden kunnen ze deze ook delen met anderen.

Het helpt mensen ook uw domeinnaam te onthouden en te onthouden wanneer ze deze afgedrukt zien op materialen, zoals visitekaartjes of flyers.

In marketing is een pakkende, eenvoudig te onthouden en te spellen domeinnaam absoluut goud waard!

 

7) Concurrentievoordeel 

Een top domeinnaam geeft direct een concurrentievoordeel.
Met een relevante top domeinnaam kan een bedrijf zich direct online onderscheiden van zijn concurrenten.

Het kan het concurrenten ook vele malen moeilijker maken om dan nog als nieuwkomer de markt te betreden.

Kijk….

Je hebt helemaal geen top domeinnaam nodig om hoog in Google te ranken en succesvol te zijn in je markt….

Huhh??..

Welnee, er zijn duizenden voorbeelden van ondernemers die dit bereikt hebben met de meest waardeloze domeinnamen die je maar kunt bedenken.

MAAR….

Met een top domeinnaam uit je markt gaat autoriteit uitstralen, meer kliks naar je website krijgen, hogere conversies behalen, waardevolle posities in google veroveren en het duidelijk zichtbaar en herkenbaar in je markt zijn, nu eenmaal vele malen sneller!

En wanneer een nieuwkomer de markt betreedt met een top domeinnaam dan kan deze zich direct meten met de grote spelers in die markt en direct een stevige (online) positie in de markt claimen. 

Kort samengevat

Een top domeinnaam creëert direct autoriteit, een online sterk merk, geloofwaardigheid, meer bezoekers naar de website, gunstigere zoekmachine resultaten, en zorgt er voor dat je bedrijf direct onderscheidend is t.o.v de concurrentie.

Een top domeinnaam is een waardevol asset en een slimme investering voor elk bedrijf die (online) wilt winnen in zijn markt.